Ajateltiin hyvän ystävän kanssa lähteä yhdessä oikein A-luokan matkalle. Oli ajateltu jo monta vuotta sitten, mutta kuten voi arvata, perhesyistä johtuen A-luokan matka oli vuosien aikana vaihtunut muutamaan B-luokan matkaan (mies mukana) ja useampaan C-luokan matkaan (mies ja lapset mukana). Reissua suunnitellessa odotukset oli tietysti nousseet korkealle ja matkan varaamisen lähestyessä kohteelta vaaditut kriteerit ei tuntuneet täyttyvän millään. Ollappa rahaa lähteä maailmaan ääriin (kyllä, kohdelistallamme oli myös maailman ääri), mutta johtuen niistä B- ja C-luokan matkaseuralaisista rahaa oli säästettävä ihan elämiseen ja arkeen. Kuinka tylsää. Ystäväni oli näppäränä tyttönä tietysti ostanut meille myös arvan matkakassaa kasvattamaan, mutta matkakassamme onkin nyt arvatenkin arvan verran pienempi. Hetken jännitystä tosin saatiin raaputellesa näkyville niitä kolmea euron merkkiä, jotka EI TODELLAKAAN LOHDUTA!

Oli siis syysilta, oli kynttilöitä, oli suklaata, oli sauna, oli sushia...ja oli hyvä ystävä. Toisin sanoen oli siis järjestetty virallinen matkanvarausiltama. Hakukoneet soimaan, nettisivut ja välilehdet viuhuen pohdittiin mitä siltä matkalta halutaan ja mitä kaikkea eksoottista (ja epäilyttävää) onkaan tarjolla. Syntyi listat:

Halutaan: Lämpöä, aurinkoa, hyvää ruokaa, ranta, rauhaa, lämmintä vettä, snorklailua (pienet kalat ja delfiinit jees, riuttahait ja ilkeän näköiset vesiotukset not jees), vapaata pukeutumista, turvallinen kohde.

Ei haluta: Isoa hotellia, isoa kaupunkia, lapsia, liikaa muita ihmisiä (ihmiset veks!), discoja, shoppailua, pitkää matkustusaikaa, melua.

Todellakin oltiin tyytyväisiä listaan ja todettiinkin seuraavasti: Hankitaan miehille ja lapsille matkat jonnekin kauas ja jäädään itse etelä-suomalaisen maaseudun rauhaan, missä ei todellakaan ihmiset tuppaudu vaivaksi, discot, melu ja kaupat on kilometrien päässä, ei tarvii matkustaa mihinkään, pukeutua saa rauhassa ihan kuin huvittaa (tai olla pukeutumatta), turvallisuus on huippuluokkaa ja lemppariruuat voidaan tehdä itse. Lämpöä, valoa ja lämmintä vettä tuottaa meille sauna, kirkasvalolamppu ja hienosti toimiva lämminvesivaraaja. Lähin rantakin on tuossa parin kilometrin päässä. Aivan mainiota!